Nederlandse fastfood sector stunt met aanbiedingen en wil besparen op inkoop

  • 新闻
  • 食品趋势
  • Nederlandse fastfood sector stunt met aanbiedingen en wil besparen op inkoop
十一月 18, 2010
De fastfoodsector wil de omzet opschroeven. Dat pakken ze anders aan dan de rest van de horecasector. Wat opvalt bij deze sector is dat er een actieve aanpak richting de gast is. Fastfood ondernemers stunten bijvoorbeeld veel meer dan collega’s met acties en aanbiedingen.

Dat blijkt uit de Horecabarometer van het Bedrijfschap Horeca en Catering, uitgevoerd door Synovate. Het onderzoeksinstituut vroeg ondernemers onder andere welke maatregelen ze nemen om het bedrijfsresultaat te verbeteren.

Veel vaker dan andere horecaondernemers, zeggen de fastfood ondernemers te willen stunten met acties en aanbiedingen. 57 procent van de fastfood ondernemers wil meer acties en aanbiedingen op de markt brengen, terwijl maar 41 procent van de ondernemers in de drankensector daar voor te porren is.

Andere maatregelen om het bedrijfsresultaat op te schroeven zijn besparen op energie en inkoop en het organiseren van activiteiten.

De fastfoodsector doet het in vergelijking met de rest van de horecasector relatief goed. De omzetontwikkeling zit in het derde kwartaal (in vergelijking met vorig jaar) 0,6 procent in de plus. In de hele sector ligt dit percentage op 0,3 procent.
Like to receive news like this by email? Join and Subscribe!
Join Our Telegram Channel for regular updates!
Sponsored Content
J&J green paper, a Miami-Dade company, announces the implementation of its game-changing sustainable packaging initiative Janus® in partnership with arcos dorados, the largest MCDonald's independent franchisee in the world
六月 27, 2024

J&J Green Paper implements its sustainable packaging initiative Janus® with largest independent McDonalds franchisee in the world

J&J Green Paper has announced that its revolutionary JANUS® barrier technology is being used by Arcos Dorados Holdings, Inc., the world’s largest independent McDonald’s franchisee and a local packaging supplier in Argentina.
España: se celebró la sexta edición del Papatour en Canarias
六月 25, 2024

España: se celebró la sexta edición del Papatour en Canarias

La sexta edición del evento que reúne a productores y asociados al sector celebró con éxito su sexta edición.
The UN says 40% of the world's land is already unable to sustain crops
六月 22, 2024

UN food chief on soil degradation: Poorest areas have zero harvests left

Droughts and flooding have become so common in some of the poorest places on Earth that the land can no longer sustain crops, the director of the World Food Programme’s global office has said.
Sponsored Content