In een paar uur is een live versie van deze plattegrond beschikbaar
Het volledig programma van Aardappeldemodag Online
Het is bijna zover! Om 10.00 uur gaat de online aardappeldemodag open. Een kwartier tevoren ontvangt u per email de link die toegang geeft. Nog niet opgegeven? Het kan nog!
Het evenement, dat dit jaar vanwege de maatregelen rondom het coronavirus volledig online plaatsvindt, begint om 10.00 uur ’s ochtends met een enerverende openingssessie. Vervolgens kunnen bezoekers een kennisrijk dagprogramma volgen dat ’s avonds om 20.00 uur wordt afgesloten met het voor bedrijfsopvolgers favoriete Jonge Boeren Programma. Daarin zullen diverse toonaangevende sprekers ingaan op rol van de jonge boer in de toekomst van aardappelsector.
Het programma van de Aardappeldemodag Online is ingevuld met edities van bekende publiekstrekkers uit de live-edities van voorheen, zoals de mechanisatie-arena, rooidemonstraties en proefvelden, maar ook nieuwe onderdelen zoals productlanceringen en virtuele presentaties met live vraag-en-antwoordsessies. Een bezoek aan Aardappeldemodag Online is gratis, maar vooraf aanmelden is noodzakelijk. De organisatie roept telers en andere belanghebbenden uit de aardappelketen op om dit tijdig te doen. Daarmee zijn zij verzekerd van toegang tot vele interessante onderdelen op het toonaangevende online evenement.
Weerbaarheid
Inspirerende sprekers van bedrijven en Wageningen University & Research (WUR) besteden gedurende de hele online Aardappeldemodag aandacht aan onderwerpen die aansluiten op het beursthema, ‘Voortgang aardappelsector draait om weerbaarheid’. Op het programma staan onder andere het belang van aardappelonderzoek voor de concurrentiepositie van de Nederlandse aardappelsector en de rol van het Europarlement op de bedrijfsvoering van jonge boeren.
Virtuele stands de hele dag te bezoeken
Via een interactieve plattegrond kunnen bezoekers van Aardappeldemodag Online ook de binnenbeurs/bedrijvenmarkt bereiken. Daar zijn de hele dag door de virtuele stands van een groot deel van de meer dan 70 deelnemende bedrijven te bezoeken. Het ruime aanbod aan stands biedt de bezoekers een groot aanbod van actuele informatie en kennis over recente ontwikkelingen en uitdagingen in de aardappelsector. Direct contact met virtuele standhouders is er onder andere middels live chats.
Alle kennis op één platform
Alle onderdelen samen maken Aardappeldemodag Online de ideale gelegenheid voor iedereen betrokken bij of geïnteresseerd in de Nederlandse aardappelsector, om zonder het huis of kantoor te verlaten up-to-date te blijven. “Wij bundelen op 19 augustus alle kennis op één platform, zodat deze makkelijk online te vinden is”, aldus Dick Hylkema van de Nederlandse Aardappel Organisatie en Thie Arend Brouwer, Marieke Ampt, Leanne Mol-van de Erve en Marcel Tramper van WUR, de organisatoren van de Aardappeldemodag Online.
Programma
10.00 uur Opening
Voortgang Aardappelsector draait om weerbaarheid
- Welkomstwoord door Dr. Ir. Ernst van den Ende - Directeur Plant Sciences Group, Wageningen University & Research
- Prof. Dr. Ir. Louise O. Fresco - Voorzitter Raad van Bestuur, Wageningen University & Research
Blijft onafhankelijk onderzoek de concurrentiepositie van de Nederlandse aardappelsector naar de toekomst toe verbeteren? Hoe blijft de aardappelsector weerbaar? - Ir. Dick Hylkema MBA - Directeur Nederlandse Aardappel Organisatie
Weerbaarheid van de aardappel in crisistijd: gevolgen coronacrisis; wat leren we hieruit? - Drs. Ing. Dirk Duijzer - Voorzitter Topsector Agri&Food
Rol Topsector en de effecten van kringlooplandbouw in de aardappelketen.
11.00 uur Productlanceringen
Bekijk de noviteiten van deze bedrijven en stel na afloop uw vragen tijdens een live Q&A.
- Rabobank Smart Farming studie
- Syngenta Spray Assist
- Bioscope Fieldscout app - de makkelijkste manier van
precisielandbouw
12.30 – 20.00 uur Presentaties met live Q&A sessies
Bekijk interessante lezingen van verschillende bedrijven en na afloop zitten de sprekers klaar om uw vragen te beantwoorden.
12.30 uur Syngenta Crop Protection -
Jelle Westerlaken, Philip Buijk & Aron Bom
Alles weten over een geslaagde en ziektevrije aardappelteelt
voor een optimaal rendement? Vraag het de Aardappelweters van
Syngenta!
13.30 uur Van Iperen B.V. - Wim in ’t Veld & Johan Aarnoudse
Onderzoek naar fertigatie in aardappelen
14.15 uur Wageningen University & Research - Janjo de Haan
Aardappelen telen zonder ploegen
15.00 uur AlzChem Trostberg GmbH - Wim Pacolet
De bijzonderheden van Perlka kalkstikstof
15.45 uur K+S Minerals and Agriculture GmbH - Wim Pacolet
Het belang van K en Mg meststoffen in aardappelen
16.30 uur Van Iperen B.V. - Wim in ’t Veld & Johan Aarnoudse
Onderzoek naar fertigatie in aardappelen
17.30 uur Wageningen University & Research - Dr. Viola Kurm
Weerbaarheid in aardappelen tegen zachtrot bacteriën
18.15 uur NAK Ketenproject Verbetering Pootgoedkwaliteit -
Johannes Ransijn & Martin Vrij
Eerste resultaten in onderzoek naar opkomstproblematiek en
vitaliteit pootgoed
19.00 uur Wageningen University & Research -
Prof. Dr. Ir. Rene van der Vlugt
Evenwicht zoeken tussen biodiversiteit, bladluizen en
pootgoedteelt