Herman Vermeer verlaat raad van beheer Agrico

Abril 29, 2011
Herman Vermeer is afgetreden als voorzitter van de raad van beheer van Agrico. Hij heeft dit besluit uit eigen beweging genomen in het belang van de Coöperatie.

Herman Vermeer verklaart: “Met deze stap wil ik de Coöperatie de ruimte bieden om verder uitvoering te geven aan de strategie en de dagelijkse besturing van Agrico. Met veel plezier kijk ik terug op mijn bestuurlijke jaren binnen de prachtige Coöperatie Agrico. De leden, de bestuursorganen en de medewerkers van Agrico hebben alles in huis om verder te werken aan het succes van de Coöperatie en ik heb dan ook alle vertrouwen in de toekomst van Agrico.”

Herman Vermeer nam 1994 zitting in de ledenraad en hij was sinds 2001 bestuurslid. In 2004 zijn de colleges bestuur en raad van commissarissen ineengeschoven tot de raad van beheer. Vanaf dat moment was Herman Vermeer lid van de raad van beheer en in december 2008 werd hij benoemd tot voorzitter.

Agrico betreurt het vertrek doch respecteert het besluit van Vermeer. “Mede namens mijn collega's in de raad van beheer wil ik graag onze waardering en dankbaarheid uiten voor zijn jarenlange betrokkenheid en inzet”, aldus vice-voorzitter Jan Wolthuis.

Vice-voorzitter Jan Wolthuis zal voorlopig de voorzittershamer overnemen. Ten aanzien van de voorzittersrol wordt een voordracht- en benoemingsprocedure in gang gezet, welke waarschijnlijk eind 2011 een uitkomst zal hebben.
¿Te gustaría recibir noticias como esta por correo electrónico? ¡Únete y suscríbete!
Únete a nuestra Telegrama ¡Canal para actualizaciones periódicas!
Contenido Patrocinado
Técnicas. El MAG brindó una charla sobre mandioca.
Julio 18, 2024

Paraguay: se intensifican controles para la importación de frutas y hortalizas

Tras una larga tradición de contrabando, el gobierno paraguayo ha decidido intensificar los controles de ingreso en frontera.
Las bajas temperaturas en Tarija afectan la producción de tomate
Julio 18, 2024

Bolivia: cultivos comprometidos por nieve y heladas

En las regiones de Santa Cruz y Tarija los cultivos se vieron comprometidos. Agricultores se lamentan.
German Palacio Vélez, gerente general de Fedepapa, indicó que el consumo de papa en el país está en 36 kilos por persona.
Julio 18, 2024

Colombia: malestar popular por los precios de la papa

La federación de productores de papa estuvo en contacto con el gobierno nacional para aliviar la cuestión de cara a los próximos meses.
Contenido Patrocinado