Agrico druk bezocht op PotatoEurope 2009

Potato europe for news

Potato Europe 2009

Septiembre 11, 2009
De ca. 11.000 bezoekers op de internationale aardappelvakbeurs PotatoEurope 2009 kregen op stand A320 een impressie van de wereld van Agrico. Op beeldende wijze werd neergezet wat de aardappelcoöperatie van zaailing tot in het schap voor telers en afnemers kan betekenen. Velen namen de proef op de som en genoten aan de ronddraaiende catwalk-bar van bijzondere aardappelcreaties.

Als onderdeel van de vierjarige cyclus die afgesproken is tussen DLG (Duitsland), Arvalis (Frankrijk), Fedagrim (België) en A.P.P. (Nederland) speelde PotatoEurope zich dit jaar af in Nederland. De internationale vakbeurs met bijbehorende velddemonstraties werd dit keer op het land van de Stichting Schoolboerderij aan de Urkerweg te Emmeloord gehouden. Bezoekers konden op 9 en 10 september van 10:00 tot 20:00 uur de vakbeurs bezoeken. In een grote tent van 10.000 m2 bruto beursoppervlakte mocht de organisatie dit jaar zo’n 11.000 bezoekers uit ruim 50 landen begroeten.

Agrico was op de beursvloer vertegenwoordigd met een opvallende stand. Enerzijds werd op beeldende wijze in acht stappen getoond wat de aardappelcoöperatie van rasontwikkeling tot in het supermarktschap voor haar partners kan betekenen. Anderzijds werd onomwonden neergezet wat dit de aardappeltelers van Agrico oplevert. “Op de markt moeten we als coöperatie voor de teler elke dag ons bestaansrecht verdienen. Deze ontmoetingsplek bood ons een mooie gelegenheid om onze toegevoegde waarde visueel neer te zetten”, aldus Agrico directeur Ineke Mastenbroek. Wat dat betreft heeft de wereldwijde crisis volgens Mastenbroek ook een positieve keerzijde: “Het heeft aangetoond dat de coöperatie als ondernemingsvorm nog steeds springlevend is”.

Naast de (audio)visuele elementen was er op de beursstand van 180 m2 vanzelfsprekend voldoende ruimte om onder het genot van een bijzonder aardappelhapje en een drankje bij te praten over de ontwikkelingen binnen de aardappelwereld. Mastenbroek signaleerde: “De markt voor pootgoed is een hele andere dan we de afgelopen 3 jaar hebben gekend, met als onderliggende reden dat vrijwel nergens geld verdiend is aan de consumptieaardappelen. Helaas is de stemming in de consumptiemarkt in West-Europa nog steeds negatief. Voor de coöperatie een grote uitdaging om voor de leden een zo goed mogelijke prijs te realiseren”.
¿Te gustaría recibir noticias como esta por correo electrónico? ¡Únete y suscríbete!
Únete a nuestra Telegrama ¡Canal para actualizaciones periódicas!
Contenido Patrocinado
Las bajas temperaturas en Tarija afectan la producción de tomate
Julio 18, 2024

Bolivia: cultivos comprometidos por nieve y heladas

En las regiones de Santa Cruz y Tarija los cultivos se vieron comprometidos. Agricultores se lamentan.
En Riobamba se anunció el Congreso Latinoamericano de la Papa 2025
Julio 18, 2024

América Latina: congreso ALAP para el 2025 en Ecuador

Se celebrará en Riobamba, en el corazón del país donde se concentra más del 60% de la producción nacional.
Técnicas. El MAG brindó una charla sobre mandioca.
Julio 18, 2024

Paraguay: se intensifican controles para la importación de frutas y hortalizas

Tras una larga tradición de contrabando, el gobierno paraguayo ha decidido intensificar los controles de ingreso en frontera.
Contenido Patrocinado