Aardappelsector bindt strijd aan tegen aardappelcysteaaltjes

Mayo 24, 2008
In 2010 wordt de aardappelcysterichtlijn van kracht. Hiermee wil Europa de verspreiding van het aardappelcysteaaltje een halt toeroepen. In Vlaanderen worden vooral bintjes geteeld, een ras dat niet resistent is tegen de aaltjes.
Begin dit jaar is onder leiding van het ILVO een onderzoek gestart naar het voorkomen en de risico's op verspreiding van het aardappelcysteaaltje.
"Dankzij het lopende onderzoek kunnen aardappeltelers wel gratis de toestand van hun perceel laten opmeten. De hele sector zal in de toekomst moeten leren omgaan met die informatie", aldus de landbouworganisaties.

De schadelijke aaltjes zijn quarantaineorganismen, wat betekent dat alle EU-lidstaten de nodige maatregelen moeten treffen om de verspreiding ervan zoveel mogelijk te beperken. Het onderzoek van het ILVO, dat ondersteund wordt door de hele aardappelsector, moet uitmonden in aanbevelingen voor zowel de overheid als de sector.
¿Te gustaría recibir noticias como esta por correo electrónico? ¡Únete y suscríbete!
Únete a nuestra Telegrama ¡Canal para actualizaciones periódicas!
Contenido Patrocinado
German Palacio Vélez, gerente general de Fedepapa, indicó que el consumo de papa en el país está en 36 kilos por persona.
Julio 18, 2024

Colombia: malestar popular por los precios de la papa

La federación de productores de papa estuvo en contacto con el gobierno nacional para aliviar la cuestión de cara a los próximos meses.
Las bajas temperaturas en Tarija afectan la producción de tomate
Julio 18, 2024

Bolivia: cultivos comprometidos por nieve y heladas

En las regiones de Santa Cruz y Tarija los cultivos se vieron comprometidos. Agricultores se lamentan.
Técnicas. El MAG brindó una charla sobre mandioca.
Julio 18, 2024

Paraguay: se intensifican controles para la importación de frutas y hortalizas

Tras una larga tradición de contrabando, el gobierno paraguayo ha decidido intensificar los controles de ingreso en frontera.
Contenido Patrocinado