Food Innovation Online Corp

You are here

News

Aardappeltelers voorzien het komende seizoen een tekort aan pootgoed
Volgens bronnen binnen de NEPG (North-Western European Potato Growers) zou de eerder verwachte areaaluitbreiding, als gevolg van een tekort aan pootgoed, minder zijn dan eerder verwacht.
Wednesday, February 8, 2017
De koers van aardappelveredelaar en pootgoedhandel HZPC steeg wederom met de maximale 10 procen
De certificaatkoers van HZPC Holding B.V., de wereldleider in aardappelveredeling en pootgoedhandel, is na de halfjaarlijkse Beursdag November 2016 vastgesteld op € 150,60 (gedaan, bieden).
Aardappel coöperatie Avebe realiseert een top drie prestatieprijs van 77,10 euro per ton
Coöperatie AVEBE U.A. realiseerde dit jaar een prestatieprijs van 77,10 euro per ton. Dat is iets lager dan het record van vorig jaar (78,41 euro) en behoort tot de top drie hoogste prestatieprijzen ooit.
Thursday, November 17, 2016
Jan van Loon ontvangt de TPC Potato Award voor het ras Paris
Het nieuwste ras van The Potato Company (TPC) heet Paris en is dit jaar toegelaten op de Nederlandse rassenlijst. De kweker van het ras, Jan van Loon ontvangt tijdens de rassenpresentaties daarvoor de TPC Potato Award.
Door late aardappeloogst is de publicate van de NEPG oogstverwachting uitgesteld tot November
Als gevolg van de late aardappeloogst in alle NEPG landen (BE, DE, FR, NL, UK) is besloten om de bekend making van de officiële NEPG oogstverwachting cijfers uit te stellen naar de derde week november.
Thursday, October 27, 2016
Pulsed Electric Field voor Friet en Chips: kwantificeer de voordelen met Solidus
Pulsemaster BV uit Bladel introduceert een opmerkelijk effectief nieuw Pulsed Electric Field (PEF) batch systeem op pilot schaal onder de merknaam Solidus. Dit systeem kan worden ingezet voor het bepalen van de effecten van PEF op hele aardappelen voor het maken van frites, chips en aardappelspecialiteiten.
NEPG aardappeloogst verwachting: Meer hectares, minder opbrengst, onzekerheid
De North-western European Potato Growers (NEPG) verwachten in de 5 aangesloten landen een lagere aardappel oogst in vergelijking met vorig seizoen: 24,9 miljoen ton in 2016, vergeleken met 25,3 miljoen ton in 2015.
Wednesday, September 21, 2016
Avebe benoemt Gerard ten Bolscher tot Managing Director R&D
Per 1 augustus 2016 is de heer Gerard ten Bolscher (48 jaar) in dienst getreden bij Avebe als Managing Director R&D en lid van het Executive Committee.
Thursday, August 4, 2016